Over deze site

SITECLUSTERS

Regelmatig krijg ik vragen van artiesten/muzikanten die willen optreden in de huiskamersfeer. Ik ben geen bureau of organisator. Ik bemiddel niet maar bied alleen een platform op internet middels deze “sitecluster” met de websites huiskameroptredens.nl, huiskamerconcerten.nl en huiskamervoorstellingen.nl. Elke domeinnaam heeft een eigen website die door de zoekmachines apart wordt geïndexeerd. Alle websites zijn aan elkaar gekoppeld en verwijzen naar hetzelfde aanbod en dezelfde informatie.
Op deze manier wil ik de vragende en aanbiedende partijen met elkaar in contact brengen.

RESPONS

De vraag of deze sitecluster wel tot boekingen leidt, wordt vaak gesteld. Het is voor mij niet meetbaar hoeveel boekingen voortkomen uit de verschillende vermeldingen. De klant kan immers rechtstreeks contact op nemen met de betreffende artiest via zijn pagina. Ook is het voor mij niet te achterhalen of er contacten en/of boekingen tot stand zijn komen via de eigen websites na verwijzing via deze sitecluster. Ik ben immers helemaal niet betrokken bij contacten tussen aanvrager en aanbieder. Wat ik wel kan zien zijn de bezoekersaantallen van de diverse websites.

Het eerste jaar 2018 heeft dit tot de volgende resultaten geleid:

Huiskameroptredens.nl
Bezoeken 7.144    Bezoekers 6.087    Paginaweergaven 14.419
Huiskamerconcerten.nl
Bezoeken 1.787    Bezoekers 1.649     Paginaweergaven 2.349
Huiskamervoorstellingen.nl
Bezoeken 869      Bezoekers 849       Paginaweergaven 1.055

Totaal bezoeken 9.800   Bezoekers 8.585   Paginaweergaven 17.823

Toch een mooi resultaat voor een beginnend initiatief. De bezoekersaantallen groeien nog steeds!

SAMENVATTING en FOTO’S

Het is raadzaam om je tekst in de samenvatting (300 tekens) goed aan te scherpen en meteen aan te geven waar je goed in bent of wat je onderscheidend maakt. Op basis van deze tekst zal de bezoeker besluiten verder te klikken of om naar jouw website gaan. Ook de keuze van je promofoto’s is van invloed om een bezoeker door te laten klikken op jouw vermelding. Leuke actiefoto’s spreken meer aan dan geposeerde studiofoto’s.

SEO

Om de vindbaarheid van de site én de vermeldingen te verbeteren heb ik de mogelijkheid toegevoegd om ook een directe link te plaatsen naar je Facebook account, je You Tube kanaal en/of je Instagram account. De SEO (Search Engine Optimalization) van de website is daardoor verbeterd en daardoor zal ook jouw vermelding hoger uitkomen bij de resultaten van de verschillende zoekmachines. Het toevoegen van deze links is gratis en is nu gestandaardiseerd in de aanmeldingsprocedure.

SSL Certificaat
De belangrijkste websites van de siteclusters van Performers Platform (PP) hebben een Rapid SSL certificaat gekregen. Een SSL certificaat biedt de bezoekers van deze websites maximale veiligheid en voorkomt dat privacygevoelige informatie van bijvoorbeeld een aanmelding terechtkomt bij derden. Google plaatst de websites met een SSL-certificaat systematisch hoger in de ranking, wat de bezoekersaantallen ten goede komt.

Cloudflare
Daarnaast zijn nu ook ALLE websites van PP voorzien van Cloudflare. Met behulp van Cloudflare kan je het laden van een website aanzienlijk versnellen. Dat zorgt niet alleen voor een verbeterde gebruikers ervaring, ook zorgt het voor een hogere ranking in Google, aangezien laadsnelheid een belangrijke SEO factor is. Daarnaast beveiligt Cloudflare de verbinding en houdt het hackers en spammers tegen.

Deze sitecluster is nog niet zo heel lang online en is zijn plaats op het internet nog aan het innemen. Mijn theorie is dat je beter een vermelding kunt hebben op een site die hoog in de zoekresultaten staat op jouw zoekwoord/term dan wanneer je zelf veel moet investeren om proberen bij de eerste 3 pagina’s van de zoekresultaten te komen. Dat kost altijd een veelvoud van wat een vermelding op deze sitecluster kost.

De (top)domeinnamen Huiskameroptredens.nl, Huiskamervoorstellingen.nl en Huiskamerconcerten.nl staan garant voor een plaatsje heel hoog in de zoekresultaten voor alle zoekopdrachten waar het woord huiskamer, optreden, voorstelling, concert, muzikant en artiest in genoemd worden. Reden te meer om ervoor te zorgen dat u als performer er bij staat….

Een nieuw initiatief/concept, zoals de siteclusters van Performers Platform, heeft tijd en ondersteuning nodig om een plaats op het internet te vinden. De vindbaarheid is daarbij erg belangrijk. Er wordt achter de schermen dan ook doorlopend hard gewerkt aan de SEO om hoog te eindigen in de zoekresultaten bij de diverse zoekmachines en andere mediaplatforms.

Ik hoop dat jullie dit initiatief blijven ondersteunen.
Groet en veel succes!
Roel van Dongen.