Financiële aspecten

De financiële afwerking van uw huiskameractiviteiten kan nogal eens wat misverstanden opleveren. Niet iedereen is daar een ster in en daar wordt vaak onduidelijk over gedaan. Er ontstaan veel vragen over hoe je alles correct moet regelen en afhandelen. Wat is uw ervaring?

3 gedachten over “Financiële aspecten”

 1. Ooit een artiest in huis gehad waarbij de afspraak lang van te voren was gemaakt. We gingen ervan uit dat de afgesproken gage per bank zou worden overgemaakt. Na afloop van het optreden stond de artiest erop dat er ter plekke zou worden afgerekend. Hij weigerde te vertrekken zonder contant geld te hebben ontvangen. We hebben toen iemand bereid gevonden om (‘s nachts nog) bij een bank te gaan pinnen. Toen ik daarna een factuur of kwitantie vroeg had hij die niet….

  Beantwoorden
  • Ik lees nu uw bericht van 4 maanden geleden. Schandalige vertoning als ik zo vrij mag zijn.
   Onder artiesten zit veel kaf onder het koren. Daarom is extra waakzaamheid van de consument (helaas) geboden. Een verzorgde website, goede referenties een klik aan de telefoon zeggen veel. Verder zal iedere professional een factuur en VAR kunnen overleggen. Een volgende keer zou ik hier vooraf om vragen. Goede huiskamerconcerten zijn hartstikke leuk, en als de randvoorwaarden kloppen is het pas echt compleet en zorgeloos genieten.

   Beantwoorden
 2. Ik help mensen die een familiefeest geven om er een topfeest van te maken. Ik treed op als zanger gitarist in een interactieve show. Deze show laat zich ook vertalen naar huiskameroptredens. Ik vind het erg belangrijk dat er geen misverstanden zijn over geld aangezien dit de relatie ernstig kan verstoren. Per e-mail maak ik altijd duidelijke afspraken over de betaling (vooraf per bank). Vooraf check of de betaling is gedaan. Dit is in 90% ook het geval. Bij de overige 10% bel ik even. Het bedrag wordt dan alsnog overgemaakt. Af en toe komt het voor dat om reden het bedrag niet vooraf kan worden overgemaakt (zorginstellingen, grote bedrijven). Ik vertrouw er dan op dat dit goed komt. De afgelopen 3 jaar heb ik meer dan 350 keer opgetreden en op één na ben ik zonder problemen uitbetaald. De uitzondering heeft na inschakeling van een incassobureau alsnog betaald. De relatie is dan wel verstoord, maar ik wil ook niet voor wanbetalers optreden. Dit kost teveel negatieve aandacht.

  Dus: regel het goed en het komt goed!!!
  Nog een tip: Werk niet zwart. Echte belasting betaal je pas als je flink verdient en dan kun je het ook betalen.
  Dubbele agenda’s en oneerlijkheid kosten verder veel creativiteit. En dit laatste is nu juist wat het meest waardevolle is voor een artiest. Zwart werken is een slechte deal voor iedereen en met name voor jezelf.
  Succes!!

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.