Verhalenverteller van GaafWoord

Een verhaal over een nostalgisch snoepwinkeltje....inclusief snoepen!
Plaats
Sliedrecht
Uitgebreide omschrijving

Verhalenverteller en voorlezer

In deze drukke tijden, gehaaste samenleving even samen stilstaan door middel van een verhaal. Geen kant en klaar digitaal vermaak, maar een puur verhaal. Een verhaal door middel van stem, gebaren, woordenspel en stiltes, zodat de fantasie zelf weer aan de slag gaat in plaats van kant en klare voorgeschotelde media hapjes weg te werken.

Verhalen maken nieuwsgierig, prikkelen, dagen uit, geven rust en plezier, ondersteunen, inspireren en verhelderen. Een verhaal geeft stof tot nadenken, om heerlijk bij weg te dromen of is een prima aanloop naar een gesprek, proces of bijeenkomst. Verhalen verbinden, helpen onszelf en de ander te begrijpen. Verhalen zijn tijdloos, toen, nu en morgen.

Reminisceren

Een interactief gesprek waarbij ik gebruik maak van een van mijn herinneringskoffers. Zeker bij ouderen en mensen met beginnende dementie geven de nostalgische voorwerpen een extra dimensie aan dat moment. Alle zintuigen worden geprikkeld, zien, horen, voelen, ruiken en soms ook proeven, waardoor er echt een moment van vreugdevolle herkenning ontstaat.

Reminisceren of reminiscentie is het bewust ophalen van herinneringen. Het doel is om de hersenen te prikkelen en stimuleren, en vooral bij mensen met (beginnende) dementie zijn deze prikkels heel waardevol. Het zorgt ervoor dat hersenen actief blijven, gestimuleerd worden en de achteruitgang van het dementieproces vertraagd.

Een interactief gesprek door middel van deze nostalgische voorwerpen zal een feest van herkenning zijn voor u, uw partner of andere familieleden.

Bedrijfsnaam
GaafWoord
Eigen naam
Peter de Borst
Telefoon
0630145703
  • Koffer vol nostalgische spullen die veel herinneringen oproepen
  • Vol passie een mooi moment samen beleven

Stuur boodschap naar geregistreerde