Troubadour Wim Koevoets

Troubadour Wim Koevoets
Plaats
Tilburg
Uitgebreide omschrijving

Een troubadour was oorspronkelijk een edelman in het Middeleeuwse Zuid-Frankrijk, die meestal onmogelijke liefde voor een nog hoger geplaatste dame bezong. In de twintigste eeuw kreeg het woord nieuwe betekenis door de inspanningen van artiesten als Bob Dylan en Joni Mitchell of onze eigen Boudewijn de Groot en Herman van Veen.

In de jaren tachtig kreeg het woord in Nederland ook de betekenis van zanger op feesten en partijen, die vooral geacht werd de zaak flink op zijn kop te zetten.

Wim Koevoets is op de eerste plaats zanger van mooie liedjes, waarbij hij zichzelf passend en smaakvol begeleidt op gitaar. Hij kent honderden liedjes, waardoor hij zich aan vrijwel ieder gezelschap en aan iedere situatie kan aanpassen. Hij zingt Franse Chansons en Nederlandse luisterliedjes, maar brengt met net zo veel liefde en plezier tientallen Popklassiekers van bijvoorbeeld de Beatles of Paul Simon. Ook kan hij verrassend uit de hoek komen met Soul-krakers van Stevie Wonder of James Brown. Hij heeft zelfs een paar Salsa-nummers op zijn repertoire.

Een optreden is voor Wim pas geslaagd als zijn publiek met een voldane glimlach heeft zitten genieten. Het is prachtig als men zo nu en dan een traantje moet wegpinken, maar net zo mooi als er liedjes van harte worden meegezongen, of als het gezelschap een dansje waagt.

Bedrijfsnaam
Zangbedrijf Wim Koevoets
Eigen naam
Wim Koevoets
Telefoon
06-40704620
  • Troubadour Wim Koevoets
  • Troubadour Wim Koevoets
  • Troubadour Wim Koevoets

Stuur boodschap naar geregistreerde