Ophelia Trio

Ophelia Trio
Plaats
Dordrecht
Uitgebreide omschrijving

Aan het begin van dit millennium bundelden Marjoleine Schaap (sopraan), Karin Dolman (altviool) en Caecilia Boschman (piano) voor het eerst hun krachten. In december 2003 kreeg deze vruchtbare samenwerking een vaste vorm met het eerste concert onder de naam Ophelia Trio.

Zij schenken speciale aandacht aan de eerste helft van de twintigste eeuw, alsmede aan contemporaine werken. Het trio heeft zich gespecialiseerd in thematische programma’s en werkt regelmatig samen met andere disciplines, zoals beeldende kunst, literatuur en theater.

Het Ophelia Trio heeft haar sporen verdiend op binnen- en buitenlandse podia. Zo trad het onder andere op in het Koninklijk Nederlands Instituut te Rome (Italië) en het Bürgerhaus Weserterrassen te Bremen (Duitsland).
In september 2008 waren de musici te horen in het Gergiev Festival met de wereldpremière van Breite und Tiefe van Martijn Voorvelt. Componist Jan Willem Nelleke droeg zijn Ophelia Songs aan hen op en Gijs van Dijk schreef in hun opdracht een liederencyclus op gedichten van Jan Eijkelboom.
Onder de titel Philomel maakte het Ophelia Trio een opname met Engels- en Franstalige liederen en een aantal instrumentale werken.

Bedrijfsnaam
Ophelia Trio
Eigen naam
Marjoleine Schaap
Telefoon
078-6310845
  • Ophelia Trio
  • Ophelia Trio

Stuur boodschap naar geregistreerde