Marcel Verheugd

Trio Marcel Verheugd Nachttrein naar Lissabon
Plaats
Neede
Uitgebreide omschrijving

Stap je mee in de trein?
In wisselwerking met steeds weer een inspirerende gast verken ik samen met het publiek een thema wat op dat moment speelt vanuit deze basisthematiek.
De kaders bestaan uit mijn nieuw geschreven Nederlandstalige liedjes gecombineerd met de inbreng van de gast welke verschillende creatieve uitingen kunnen zijn. Muziek, verhalen, poëzie, dans, tekenen, schilderen….. Daarbinnen is de reis een open veld van niet weten.

Er kunnen ook concerten plaatsvinden met mijn eigen Nachttrein trio bestaande uit Percussionist Arie den Boer en Bassist Jurre Hogervorst. Trio Marcel Verheugd.

Vanuit een conservatorium opleiding gitaar is mijn zoektocht begonnen naar een sensitieve manier van musiceren. Onder andere via de Portugese Fado is deze reis nu belandt in een repertoire van eigen nummers die elke keer weer een nieuwe weg reizen door de inspirerende musici en invloeden van bijvoorbeeld Poezie zoals de Perzische Mysticus Rumi. Maar kan ook de Japanse Shakuhachi Bamboefluit of een basklarinet. Zelfs een hoelahoep-ster is een mogelijkheid. De akoestische klank zoekt steeds weer de sensitieve stilte op.

Er is vooral een ontspannen moeiteloze sfeer voelbaar waarbinnen de muziek zich speels en Mystiek ontvouwt. Laten we onszelf verrassen....

Marcel Verheugd Youtube kanaal:
https://www.youtube.com/channel/UC-IMsrfWVBeecWbKNobkK3Q

Marcel studeerde aan conservatorium Den Haag en is van het ‘grootse’ Joop van de Ende spektakel juist de richting van de subtielere sensitiviteit op bewogen. Dat is te horen in zijn composities en gitaarspel.
Het project Nachttrein naar Lissabon is een krachtig vervolg op zijn succesvolle trio Flor d’Luna waarmee hij meer dan 12 jaar rondtoerde met eigen geschreven muziek geïnspireerd op de Portugese Fado.
Mentor en Fado-zanger/componist Fernando Lameirinhas heeft hem geïnspireerd tot dit nieuwe spoor en gezamenlijk hebben zij de eerste composities hiervoor geschreven.

Bedrijfsnaam
Marcel Verheugd
Eigen naam
Marcel Verheugd
Telefoon
06 52155048
  • Trio Marcel Verheugd
  • Trio Marcel Verheugd Nachttrein naar Lissabon

Send Message