Ensemble des Nuances

Ensemble des Nuances
Plaats
Odijk/ Nijmegen
Uitgebreide omschrijving

Ontdek de magie van het ensemble Des Nuances, gevormd door de musici Anastasia Anufrieva en Susanne Wendler. Samen bespelen ze de oude houten traverso's, waarmee ze een unieke klankwereld tot leven brengen. Maar dit ensemble beperkt zich niet tot alleen de traverso's. Voor speciale concerten en projecten breiden ze het ensemble uit met cello, viola da gamba of klavecimbel, waardoor de muziek nog meer diepte en nuance krijgt.

Susanne en Anastasia hebben zich volledig toegelegd op het spelen van oude dwarsfluiten. Ze hebben zich verdiept in de nuances en klankkleuren van deze bijzondere instrumenten en hebben als doel om ze opnieuw tot leven te brengen. Het ensemble bespeelt drie verschillende traverso's: de Hotteterre fluit, de barokke traverso en de klassieke kleppenfluit. Elke fluit heeft zijn eigen karakteristieke klank, met een breed scala aan nuances en expressieve mogelijkheden.

De paden van Anastasia en Susanne kruisten elkaar tijdens orkestprojecten, en beiden hebben gestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht bij de gerenommeerde fluitist Wilbert Hazelzet, waar ze zich specialiseerden in Oude Muziek.

Het Ensemble Des Nuances streeft ernaar om bij ieder concert een thema centraal te stellen en de bijpassende muziek te selecteren. Dit vereist vaak een speurtocht door (online) bibliotheken, waar ze altijd componisten vinden die veel te weinig worden gespeeld. Het ensemble wil deze muziek weer laten klinken en creëert concertprogramma's waarin bekende en minder bekende componisten naast elkaar worden gezet, waardoor het publiek wordt uitgenodigd om nieuwe muzikale ontdekkingen te doen.

In de concerten van Ensemble Des Nuances komt de geschiedenis klinkend tot leven. Ze bieden een verscheidenheid aan boeiende programma's, zoals:

"Op reis": een ontdekkingsreis door Europa, van de barok tot de klassieke tijd, waarbij het ensemble de diversiteit van muziek uit verschillende periodes en landen verkent.

"Muziek aan het hof van St. Petersburg": een fascinerende duik in de geschiedenis van de tsaren en tsarina's, waarbij Des Nuances de prachtige muziek van componisten uit die tijd laat herleven.

"Muziek rondom de Oostzee": een programma dat de muziek van componisten belicht die in het Noorden van Europa leefden en werkten, en zo een bijzondere regionale muzikale traditie onthult.

"Muziek uit de Giedde-verzameling": een bijzondere selectie van zelden uitgevoerde muziek uit de uitgebreide muziekbibliotheek opgericht door Werner Hans Rudolph Rosenkrantz Giedde in Kopenhagen.

"Muziek aan het hof van Frederick de Grote": een eerbetoon aan de passie van Frederick de Grote voor muziek en zijn rol in de ontwikkeling van de fluit. Zonder Frederick de Grote zou het fluitrepertoire er totaal anders uitzien…

Bedrijfsnaam
Fluiten met Plezier
Eigen naam
Susanne Wendler, Anastasia Anufrieva
Telefoon
0302546857/ 06 20725054 / 0633922402
  • Ensemble des Nuances
  • Ensemble des Nuances

Stuur boodschap naar geregistreerde